X

Matjessilltårta – Tårta till buffé och fest!

Världens godaste Matjessilltårta! Eftersom man kan göra så fina mat-tårtor och inte bara för dessert, så kommer detta recept. Denna…

Lyckas med Bakning

Hur kokar man sylt och marmelad?

Sylt och marmelad, vad är skillnaden? Marmelad innehåller mer socker än sylt, vilket gör konsistensen fastare. Detta är den största skillnaden.…

Lyckas med Bakning

Enkel smulpajskaka med cheesecakekräm

Smulpajskaka fylld med godsaker. Smulpaj är löjligt gott. Och detta recept som ger en smulpajskaka är extra god och saftig.…

Lyckas med Bakning

Schweizisk maräng & Italiensk – Varmvispad maräng

Det är dags att förklara skillnaden mellan Italiensk och Schweizisk maräng! Tidigare har vi pratat om fransk maräng, som är en klassisk…

Lyckas med Bakning

Den stora Glassguiden – Lyckas med glass

Nu kommer jag förklara hur du lyckas göra en riktigt krämig glass hemma. Detta är den stora Glassguiden, allt du behöver…

Lyckas med Bakning

Allt du behöver veta om Mördeg

Mördeg är en deg som används till många bakverk. Alla mördegsrecept skiljer sig åt. Ibland används hela ägg, äggula eller kallt…

Lyckas med Bakning

Vad är skillnaden på alla Våffelrecept?

Det finns massor av recept på våfflor och det är inte helt lätt att förstå vad som skiljer recepten åt. Därför går…

Lyckas med Bakning

Allt du behöver veta för att lyckas med Smörkräm

Smörkräm - italiensk och fransk Det finns två sorters smörkräm, fransk och italiensk. Fransk = äggulebas Italiensk =  äggvitebas (marängsmörkräm)…

Lyckas med Bakning

Lyckas baka perfekt Mazarin

Mazarin - ett svenskt nationalbakverk. Vem gillar inte mazariner? Bakade på god, spröd mördeg, saftig mazarinmassa och perfekt glansig glasyr. Du…

Lyckas med Bakning

Smulpaj – Klassisk, knäckig eller cobblerpaj?

Smulpaj med iskall vaniljsås, det blir inte godare än så. Men det finns ju massor med recept på smulpaj, googlar man…

Lyckas med Bakning