X

Blogginlägg

Passionscurd – Perfekt till tårta och dessert

Passionscurd. Sötsyrlig, krämig och gyllengul. Denna kräm är väldigt användbar. Använd som fyllning till tårtor, till desserter eller nybakade scones. Kanske till…

Lyckas med Bakning

Hemgjorda Delicatobollar

Delicatobollar - en krämig chokladboll med mockasmak täckt med kokosflingor. Dessa blir lika krämiga som de du köper, fast med bättre…

Lyckas med Bakning

Oemotståndliga Mini-Scones

Nybakade Scones en lördag eller söndagsmorgon känns lyxigt. Eller varför inte till afternoon tea? Godast är att servera de nybakade med…

Lyckas med Bakning

Det bästa receptet på Frasvåfflor

Frasvåfflor, makalöst gott. Med lättvispad grädde och smakrik sylt. För att få till mumsiga och frasiga våfflor behövs vispad grädde…

Lyckas med Bakning

Korintkakor – Lyckas med småkakor

  Korintkakor. Nybakade, spröda och smöriga småkakor. Jag åt mina korintkakor utomhus, med solens strålar som värmde i ansiktet från…

Lyckas med Bakning

Lyckas med Vaniljhjärta

Vaniljhjärta, ett perfekt bakverk till alla hjärtans dag. Vaniljhjärta består av en spröd mördeg och len vaniljkräm. Vaniljhjärta ska ätas…

Lyckas med Bakning

Budapestbakelser – En klassiker som alla älskar

Budapestbakelser, en mjukseg hasselnötsmaräng fylld med lättvispad grädde och bär. Jag har valt att fylla mina budapestbakelser med hallon. Och…

Lyckas med Bakning

Semmelkladdkaka – Galet god kladdkaka

  Det viktigaste när man gör kladdkaka är att inte grädda den för länge. Innan servering ska kakan ha svalnat…

Lyckas med Bakning