X

Blogginlägg

Vad är skillnaden på alla Våffelrecept?

Det finns massor av recept på våfflor och det är inte helt lätt att förstå vad som skiljer recepten åt. Därför går…

Lyckas med Bakning

Allt du behöver veta för att lyckas med Smörkräm

Smörkräm - italiensk och fransk Det finns två sorters smörkräm, fransk och italiensk. Fransk = äggulebas Italiensk =  äggvitebas (marängsmörkräm)…

Lyckas med Bakning

Lyckas baka perfekt Mazarin

Mazarin - ett svenskt nationalbakverk. Vem gillar inte mazariner? Bakade på god, spröd mördeg, saftig mazarinmassa och perfekt glansig glasyr. Du…

Lyckas med Bakning

Smulpaj – Klassisk, knäckig eller cobblerpaj?

Smulpaj med iskall vaniljsås, det blir inte godare än så. Men det finns ju massor med recept på smulpaj, googlar man…

Lyckas med Bakning

Ljuvliga Chokladbollar – precis som på Konditori!

Chokladbollar, Finns det något som är så gott och så enkelt? Men det finns några saker som är ett måste för att…

Lyckas med Bakning

Allt du måste veta om maräng

Den vanligaste marängen som kallvispas med äggvita och strösocker heter fransk maräng. Denna maräng bör vara spröd rakt igenom och vara kritvit…

Lyckas med Bakning

Vaniljkräm för nybörjare

Följ med i guiden för att lyckas med vaniljkräm!  1. Börja med en bra kastrull. Använd en kastrull av bättre kvalité, använd…

Lyckas med Bakning

Hur gör man chokladmousse?

Vill man göra chokladmousse till dessert eller tårta finns det oändligt med recept, men vilken metod är bäst och vad…

Lyckas med Bakning