Fläderglögg med apelsin, stjärnanis och kanel



Glögg med flädersaft och apelsin är en värmande dryck nu under mellandagarna. Säkerligen har du druckit dig trött på klassisk vanlig rödvinsglögg? Denna känns mer frisk men samtidigt kryddig och god. Och har du hemgjord flädersaft kvar i skåpet från sommarens saftkokning så kan det inte bli bättre. Mer hemgjort kan det inte bli.

Servera din glögg med apelsinskivor, lägg gärna ned en kanelstång och även stjärnanis. 


Glögg med fläder, apelsin och stjärnanis
6 portioner
  • Koncentrerad flädersaft 300g = 3dl
  • Stjärnanis 4st
  • Kanelstång 1st
  • Kardemummakapslar 8st
  • Hel kryddnejlika 8st
  • Vaniljstång 0.5 st
  • Ingefära 0.5 tsk
  • Apelsinskal från 0.5 st
  • 300g torrt riesling vin

Arbetsbeskrivning

  1. Koka upp flädersaft med alla kryddor och apelsinskal. Låt svalna.
  2. Sätt blandningen i kyl till nästa dag.
  3. Blanda ned det vita vinet och gör ett snabbt uppkok.
  4. Tag av kastrullen från plattan och fördela drycken i 6 st glas.
  5. Det blir 100g (1 dl) per person.
  6. Toppa med apelsinskivor, kanelstång samt stjärnanis.
  7. Servera drycken direkt.

glögg

Glögg med flädersaft


 

Dela gärna inlägget och följ mig på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *